Wat is het bekendste boek van Carry Slee?

De beste Carry Slee boeken

  1. Timboektoe. De ouders van Isa en Kars hebben een camping in Frankrijk gekocht en daar balen Isa en Kars van.
  2. Afblijven. In Afblijven volgen we het spannende verhaal van Melissa en haar beste vriend Jordi.
  3. Lover of Loser. Dit is het eerste deel in de serie.
  4. Kappen!
  5. Paniek.
  6. Razend.
  7. Radeloos.
  8. Spijt!

Welke boeken heeft Carry Slee onder andere geschreven?

Onder het pseudoniem Anne Mileau schreef Carry Slee een drietal kinderboeken die qua stijl en onderwerp afwijken van haar andere boeken: Haas en Kip, Anne en De verborgen prins. Deze boeken werden echter lang niet zo succesvol als de boeken die ze onder haar eigen naam publiceerde.

Wie zijn de kinderen van Carry Slee?

Nadja Slee
Masja van den Berg
Carry Slee/Children

Hoeveel boeken heeft Carry Slee in totaal geschreven?

Carry Slee publiceert sinds 1989 haar kinderboeken. Er is in Nederland bijna niemand onder de 30 jaar die geen boeken van haar heeft gelezen. In totaal heeft zij 85 titels geschreven, dat zijn er gemiddeld drie per jaar. Haar meest verkochte titels zijn Spijt!, Afblijven!

Welk boek van Carry Slee is als eerste verfilmd?

Spijt! Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Veel van haar boeken zijn verfilmd….Bestseller 60.

Boeken met noteringen in de Nederlandse Bestseller 60 Moederkruid
Datum van verschijnen 2001
Datum van binnenkomst 08-02-2003
Hoogste positie 42

Wat zijn de hobby’s van Carry Slee?

Haar hobby’s zijn wandelen met haar hond, naar de sauna gaan en lekker eten. Haar wens is om nog heel lang mooie boeken te kunnen schrijven. Carry Slee heeft ook twee dochters, Nadja en Masja. Door haar dochters is Carry Slee schrijfster geworden.

Is het boek verdacht van Carry Slee verfilmd?

Carry Slee heeft heel veel boeken uitgebracht, veel daarvan zijn ook verfilmd. De meest bekende boeken van Carry Slee zijn: Spijt, Afblijven, Radeloos, Timboektoe, Razend en nog veel meer. Al deze boeken zijn ook verfilmd.

Hoe heet Carry Slee?

Carry Slee
Algemene informatie
Volledige naam Carolina Sofia Slee
Geboren 1 juli 1949
Geboorteplaats Amsterdam

Welke prijzen heeft Carry Slee allemaal gewonnen?

Ze won Rembrandt Awards voor de films Razend (2012) en Spijt! (2014). In oktober 2014 werd ze bekroond tot populairste auteur van Nederland. Ze kreeg meerdere keren de Prijs van de Jonge Jury, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en Pluim van de maand.

Hoe oud was Carry Slee toen ze begon met schrijven?

Toen Carry veertig was, debuteerde ze echt met ‘Rik en Roosje’. Carry schrijft verhalen voor kleuters, tieners en volwassenen, maar het meest populair zijn wel de zogenaamde realistische 12+ boeken als ‘Spijt! ‘, ‘Radeloos’, ‘Paniek’ en ‘Kappen! ‘ Deze verhalen zijn echt herkenbaar als Carry Slee-boeken.

Heeft Carry Slee kleinkinderen?

Carry Slee voelt door de komst van haar kleinkinderen niet meer de urgentie om drie boeken per jaar te schrijven. Dat vertelt ze in gesprek met het AD. Ze heeft haar werktempo naar eigen zeggen flink teruggeschroefd. Twee dagen per week komen de kleinkinderen en dat is heerlijk, warm, gezellig.

Welk niveau is het boek verdacht van Carry Slee?

Boekverslag Nederlands Nieuw Nederlands Verdacht door Carry Slee (2e klas havo) | Scholieren.com.